Over ons

Mik le Chef is een enthousiaste en enthousiasmerende chef, met een brede culinaire achtergrond en kennis. Mik le Chef kookt met, of voor U, thuis of op de meest verrassende locaties.

Hiernaast geeft Mikael Besson adviezen aan kleine horeca gelegenheden hoe de menukaart verbeterd kan worden en hoe de inkoop efficiënter en goedkoper kan om kosten te besparen en toch een goede maaltijd te kunnen serveren.

Verzorgt nog regelmatig de catering voor evenementen in het buitenland. Hij geeft ook kooklessen en workshops aan huis.
Bijzondere relevante kennis:

  • Is eigenaar geweest van een bedrijf op het gebied van Party- en Evenementen catering.
  • Heeft een brede taalkennis Frans, Zweeds, Engels en Nederlands (gezelligheid/communicatie)
  • Heeft kookles gegeven aan kinderen en volwassenen

Mikael Besson

Is in Gävle (Zweden) 1959 geboren, heeft 12 jaar in Zweden geleefd. Hij is vervolgens naar Lausanne (Zwitserland) verhuisd, en is daar zijn culinaire carrière begonnen als leerling bij Lausanne Beau-Rivage Palace hotel *****. Na het werken bij diverse hotels en restaurants in verschillende landen, heeft hij Saveurs & Couleurs: partyservice en evenement catering, 1988 in Lausanne opgericht.

Toen hij in 1996 naar Nederland verhuisde is hij benaderd door KCS (KLM Catering Services) om nieuwe maaltijden en producten te ontwikkelen voor de Business class van de KLM. Doel was een goede en smakelijke maaltijd te ontwikkelen die lang vers blijft en makkelijk op te warmen is in een vliegtuig.

Na de KLM heeft hij gewerkt als productontwikkelaar voor diverse grote bedrijven in de Nederlandse voedselindustrie. Zijn opdracht was hier om een efficiënt te produceren en smaakvol, product te ontwikkelen voor bedrijfsrestaurants, grote winkelketens en dergelijke.

Evenementen catering: Met Saveurs & Couleurs te Lausanne in Zwitserland.( mijn voormalige bedrijf in Zwitserland)

  • Montreux jazz festival zwitserland.
  • Cully jazz festival Zwitserland. Artiesten en back stage catering verzorgen
  • Montreux comedie festival. Artisten, back stage catering, en 2 publieke restaurants verzorgen/beheren